У районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Роздолівка, Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка Донецької області ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір вівторка, 9 квітня.

"Протягом доби зафіксовано 66 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 73 авіаційних ударів, здійснив 81 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури", - йдеться у зведенні.

На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито дві атаки противника в районах населених пунктів Кислівка Харківської області та Андріївка Луганської області.

На Лиманському напрямку відбито три атаки російських військ у районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 25 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Роздолівка, Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку відбито шість російських атак у районі населеного пункту Уманське Донецької області, де ворог,намагався вибити наші підрозділи із зайнятих рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, східніше Водяного, Урожайне де ворог за підтримки авіації 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог тричі атакував позиції українських захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив одну атаку на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і 2 зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу та 3 засобах протиповітряної оборони армії РФ.