Цієї ночі Росія запустила по Україні вісім "шахедів" та чотири ракети - 3 ракети С-300 та одну ракету Іскандер-М.

Росіяни у ніч на 29 січня атакували територію України дронами-камікадзе та балістичними ракетами. Деякі "шахеди" долетіли аж до західних кордонів країни. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, протягом останніх кількох днів спостерігається певне "затишшя" російської авіації.

"Це пов'язано з різними чинниками - відповідно до ворожих завдань, а також активність авіації залежить від погодних умов. Однак вночі ворог все ж вдався до атак", - зазначив Ігнат.

Він повідомив, що цієї ночі Росія запустила по Україні вісім "шахедів" та чотири ракети - 3 ракети С-300 та одну ракету Іскандер-М.

"Напрямки атак С-300 - Донеччина, Іскандер-М - Полтавщина, зокрема Кременчуцький район", - розповів речник Повітряних сил.

Він нагадав, що минулої ночі окупанти теж застосували вісім дронів-камікадзе, але вдалося збити лише чотири. Це пояснюється тим, що окупанти били ними саме по прифронтовій зоні - фактично по лінії оборони.

"Сьогодні географія "Шахедів" була більшою - деякі одиниці дійшли аж до західних кордонів нашої держави. Але зрештою - всі були знищені у тих областях, що ми вже повідомили. Це Миколаївська, Житомирська, Рівненська та Хмельницька області", - зазначив Ігнат.