Сили оборони за добу відбили атаки окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському і Херсонському напрямках.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби на фронті зафіксовано 48 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в четвер, 28 березня.

Загалом війська Росії завдали чотири ракетних та 77 авіаційних ударів, здійснили 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 
 

 

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку воїнами відбито чотири атаки противника в районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області, де росіяни, за підтримки авіації, намагалися прорвати оборону.

 

На Бахмутському напрямку відбито 11 атак в районах населених пунктів Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, намагалися покращити тактичне положення.
 

На Авдіївському напрямку відбито одну атаку в районі населеного пункту Семенівка Донецької області, де ворог намагався вибити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів. На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, де загарбники 13 разів намагалися прорвати оборону.

 

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, вісім разів атакував позиції українських захисників в районах Роботиного, північно-західніше Вербового  та північніше Приютного Запорізької області. 
 

На Херсонському напрямку протягом доби росіяни здійснили одну атаку позицій українських військ на лівому березі Дніпра.
 

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану ракету.
 

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по чотирьох пунктах управління, чотирьох засобах протиповітряної оборони, двох артилерійських засобах та одному складу боєприпасів.