Українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та один – по зенітно-ракетному комплексу росіян.

Минулої доби на півдні і сході України тривали важкі бої. Протягом доби відбулось 32 бойових зіткнення, повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 15 липня.

Вказано, що сьогодні вночі росіяни завдали чергового удару іранськими ударними БПЛА Shahed-136/131 та зенітними керованими ракетами по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки ще уточнюється.

А вчора агресори ударили по території України, застосувавши 17 "шахедів" та одну зенітну керовану ракету із ЗРК С-300. Було збито 16 дронів.

Крім того, ворог завдав 50 авіаційних ударів та здійснив 43 обстріли з РСЗВ.

На фронті російські агресори і надалі зосереджували основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Усі атаки були відбиті, стверджують у Генштабі.

Разом з тим Сили оборони України продовжували наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Наші війська закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, ведуть контрбатарейну боротьбу.

Вчора українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та один – по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили дев’ять артилерійських систем на вогневих позиціях.