Протягом доби на фронті відбулось понад 20 бойових зіткнень. Бійці ЗСУ стійко тримають оборону.


Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні у вівторок, 5 вересня. 

 

Авіація протягом доби завдала 11 ударів по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два - по зенітно-ракетним комплексам противника.

 

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 12 артилерійських засобів на вогневих позиціях та склад боєприпасів росіян.

Зазначається, що протягом доби ворог завдав 32 авіаційних удари, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 
 

Протягом доби на фронті відбулось понад 20 бойових зіткнень. На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. На Бахмутському напрямку українські військові успішно відбили атаки росіян в районі північніше Кліщіївки Донецької області.
 

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області.
 

Водночас ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.