Полковник Волков прийняв на озброєння системи, які, як з'ясувалося під час виконання контракту, не дозволяли успішно вирішувати завдання боротьби з безпілотними апаратами.

У Росії керівника відділу морського управління Росгвардії полковника Сергія Волкова засуджено до шести років колонії загального режиму у справі про постачання неякісних радіолокаторів для захисту Кримського мосту від безпілотників. Волкову також заборонили протягом двох років обіймати державні посади. Про це сьогодні, 16 січня, повідомило російське видання Медіазона.

Військового, який перебував під домашнім арештом, взяли під варту у залі суду. Волкова визнали винним у перевищенні повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Держобвинувачення просило призначити полковнику сім років колонії, позбавити його звання та нагород, а також заборонити йому протягом трьох років обіймати посади з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, але суд ухвалив дещо інше рішення.

Як розповідав у суді адвокат, Волков "брав участь у бойових діях, має 14 бойових нагород, дістав тяжкуконтузію, через яку сильно заїкається", а також "змушений доглядати хворого батька".

Повідомляється, що про затримання та арешт голови відділу морського управління Росгвардії стало відомо наприкінці березня 2023 року.

Ростовський-на-Дону науково-дослідний інститут радіозв'язку і вищевказане відомство уклали контракт на 395,5 млн рублів на поставки двох радіолокаційних комплексів по боротьбі з БПЛА, які могли використовуватися в тому числі для захисту Кримського мосту.

За версією слідства, Волков прийняв на озброєння системи, які, як з'ясувалося під час виконання контракту, не дозволяли успішно вирішувати завдання боротьби з безпілотними апаратами.

Під час вироку суддя уточнив, що комплекс, який купив Волков, справний, але не підходить для захисту від безпілотників.

Волков не визнав провини, а його адвокат додав, що відомство закупило радіолокатори у підприємства-монополіста у цій сфері.

Слідчий стверджував, що вина Волкова підтверджується показаннями свідків і його спробою сховати при обшуку телефон.