Отриману інформацію фігурантка "зливала" до чотирьох Телеграм-каналів, які були створені російськими спецслужбами.

Правоохоронці затримали жінку, яка збирала розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ в районі Бахмута. Про це повідомляє СБУ.

Фігурантка намагалась встановити координати вогневих позицій ствольної та реактивної артилерії ЗСУ, у тому числі артсистем HIMARS. Також її цікавили напрямки польотів бойової авіації та маршрути руху важкої бронетехніки українських захисників.

За даними слідства, інформаторка проводила розвідувальну діяльність за місцем свого проживання - в районі міста Костянтинівка. Вона виходила на місцевість та спостерігала за переміщенням військової техніки ЗСУ, а також випитувала "потрібні" відомості у знайомих під виглядом побутових розмов.

Отриману інформацію фігурантка "зливала" до чотирьох Телеграм-каналів, які були створені російськими спецслужбами для відслідковування локацій Сил оборони України.

Жінку затримали за місцем проживання. У неї вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для передачі розвідвідомостей агресору.

Як встановило слідство, підозрювана підписалась на ворожі інтернет-ресурси ще на початку цього року та згодом почала публікувати там свої "дописи з орієнтовними геолокаціями ЗСУ на території регіону.

Затриманій повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану.Їй загрожує до 8 років тюрми.

Наразі фігурантка перебуває під вартою. Триває розслідування.