Україна використовує всю надану партнерами лінійку боєприпасів максимально ефективно, запевнив Сергій Череватий.

Українські війська успішно застосовують американські касетні боєприпаси у Бахмутському районі. Про це сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону у вівторок, 25 липня.

"ЗСУ використовують всю лінійку боєприпасів, наданими партнерами, і використовують максимально ефективно. І те, що "воєнкори" про це згадують, це комплімент нашим артилеристам, адже ворожі "воєнкори" знають, що у ворога, на жаль, поки є перевага в снарядах і ракетах", – заявив він.

При цьому Череватий зазначив, що українські артилеристи "на голову вище" у якості виконання вогневих завдань, ніж росіяни.

Він запевнив, що ЗСУ  використовують кожний високоякісний снаряд, переданий союзниками, з максимальним ступенем корисної дії.

Так, на Бахмутському напрямку наші війська утримують ініціативу та продовжують щодня сотнями метрів визволяти українську землю.

"За тиждень облік іде на кілометри. Настане час – піде і на десятки кілометрів. Головний принцип – поступальність і максимальне збереження особового складу, паралельне завдання максимальної шкоди та втрат ворогу. За цю добу було знищено 95 окупантів, 187 поранено, трьох узято в полон", – розповів Череватий.

Також він повідомив про знищення великої кількості ворожої техніки: двох танків, трьох бойових машин десанту, двох БМП, САУ Гвоздика, п'яти гармат, двох протитанкових ракетних комплексів, однієї станції РЕБ Борисоглібськ, зенітної гармати С-60, БПЛА Орлан-10, трьох дронів-камікадзе, восьми польових складів із боєприпасами, одного складу з паливно-мастильними матеріалами та трьох автомобілів.