На Бахмутському напрямку ворог активно атакує українські позиції, використовуючи різні види озброєння, щоб повернути втрачені позиції, проте безуспішно. Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, пише УНН.

«Сьогодні ми маємо успіхи на Бахмутському напрямку - продовжуємо вибивати ворогів з раніше займаних позицій. Також відбиваємо атаки, намагання противника відновити свої раніше втрачені положення. Зокрема противник намагається штурмувати Кліщіївку Анріївку - безуспішно.

За минулу добу 8 бойових зіткнень зафіксовано на Бахмутськму напрямку. Також противник гатив по збройним силам України 519 разів», - доповів Ілля Євлаш.

Ворог наносить удари по українських позиціях, використовуючи реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію, міномети, гранатомети різних типів та стрілецьку зброю. На додачу окупант чотири рази використовував авіацію.

У свою чергу українським силам вдалося ліквідувати низьку різних артилерійських систем та важкої техніки противника.

Зокрема було знищено: три танки, одну БМП, одну гармату «Нона-С», також ще одну «Мста-Б», по одній «Д-20» та «Д-30».

Також було виявлено підрозділами радіоелектронної боротьби ворожий пункт управління БПЛА та завдано вогневого ураження по цій точці. Також знищили 8 FPV дронів та два безпілотних літальних апарати зала.

Наостанок Євлаш додав, що саме FPV дрони – це зараз одні з найдокучливіших засобів, які є в противника і цьому приділяється дуже велика увага.