Українська армія намагається відкинути ворога та закріпитися на досягнутих рубежах. За добу знищено 178 окупантів та низку техніки.

У районі залізниці на південному фланзі Бахмутського напрямку тривають запеклі бої, ЗСУ намагаються відкинути ворога. Про це в ефірі телемарафону 5 жовтня повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

"В районі залізниці зараз тривають важкі бої. Ми намагаємося відкинути ворога та закріпитися на досягнутих рубежах. Противник продовжує обстрілювати наші позиції з різних видів артилерії як ствольної, так і реактивної. 489 обстрілів було зафіксовано за минулу добу з різних видів озброєння, включаючи танки, міномети, СПГ, РПГ, а також стрілецьку зброю", - зазначив він.

Речник додав, що шість разів росіяни застосовували авіацію, відбулось десять бойових зіткнень безуспішних для окупантів.

Ворог втратив 178 солдатів та низку техніки: МТ-ЛБ, три установки Мста-Б, один Град, одну установку Мста-С, дві гармати Д-20 та чотири Д-30.

"Вдалося знищити ворожі Урали та інші машини важкої техніки, яка могла перевозити вантажі, та ще шість складів з боєприпасами і чотири FPV дрони на Бахмутському напрямку", - уточнив Євлаш.