На Бахмутському напрямку, поблизу села Кліщіївка, знаходиться невеликий підрозділ "кадирівців", однак їх присутність є більше "маркетингом", ніж військовою справою. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий, передає УНН.

"В районі Кліщіївки є їхній невеликий підрозділ, напевно, до роти "кадирівців". Кадирівці – це більше про маркетинг, ніж про військову справу. Тобто мільярди, які були вкладені в режим Кадирова, він змушений відпрацьовувати і показувати, як він намагається своєму хазяїну віддячити. Але як військова одиниця вони не показують великих результатів", - зауважив Череватий.

За словами Череватого, на Бахмутському напрямку ініціатива належить українським Силам оборони, які постійно завдають вогневих ударів по ворожих об'єктах. Речник також повідомив, що на цей напрямок ворог стягує дуже сегментоване угрупування. Серед них, зокрема, підрозділи повітряно-десантних військ, підрозділи російського спецназу, піхотні підрозділи так званого "бойового армійського резерву" (БАРС), підрозділи приватних військових компаній типу ветеранів, а також підрозділи так званих "рот "шторм Z".

"Якщо говорити загалом, то ворог намагається використати всі елементи оборони. Кращі підрозділи стягує в Бахмут, посилено окопується, посилено використовує усі інженерно-саперні заходи для того, щоб ускладнити наш рух. Цим він чітко маркує своє бажання максимально утримати місто, так само як перед цим бездумно намагався взяти його усіма силами", - розповів він.

Череватий підкреслив, що Бахмут на сьогодні має не лише військове, а й пропагандистське значення.

"Бахмут на сьогодні безперечно, крім військового значення, має не менше, а можливо і більше інформаційно-пропагандистське, морально-психологічне значення, адже за нього росіяни стільки поклали особового складу і техніки. Вони, по суті, знищили там один зі своїх найбоєздатніших підрозділів, "вагнера", і не досягнули грандіозних цілей. Тому зараз швидко втратити місто-символ для них було б верхом ганьби", - підсумував речник.

Нагадаємо

Речник Східного угруповання ЗСУ полковник Сергій Череватий 15 липня розповів, що на Бахмутському напрямку ініціатива залишається за Силами оборони України. За добу там сталося 15 боєзіткнень, у яких знищено 77 окупантів, 172 поранено.