За останній тиждень спроби росіян штурмувати місто Вугледар у Донецькій області сповільнилися. Це сталося після серії, надзвичайно дорогих невдалих атак впродовж попередніх трьох місяців, аналізує британське Міноборони, повідомляє УНН.

Одним із факторів великих втрат Росії в цьому секторі стало успішне прийняття Україною на озброєння дистанційних протиброньових мінних систем RAAM.

"Це спеціальний артилерійський снаряд, який розкидає протитанкові міни на відстань до 17 км. У деяких випадках Україна запускала міни позаду наступаючих російських підрозділів, викликаючи безлад, коли російська техніка намагалася відійти. Єдиний останній помітний тактичний успіх Росії був досягнутий у Бахмутському секторі, де домінують сили найманців групи "Вагнера", які зараз ведуть публічну ворожнечу з міністерством оборони росії. Існує реальна ймовірність того, що міноборони росії було наполегливим у своєму прагненні досягти успіху у Вугледарі, частково тому, що воно хоче, щоб його власний успіх конкурував із досягненнями вагнерівців», - аналізує британське Міноборони.

У вищому військовому керівництві російської федерації назріває конфлікт через значні втрати та відсутність реальних досягнень на фронті, шойгу вимагає взяти місто за будь-яку ціну.