Українські військові на Бахмутському напрямку атакують росіян на північному й південному флангах. Діють дуже обачно, враховуючи, що немає великої переваги над ворогом. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних Сил України полковник Сергій Череватий під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Ми атакуємо на флангах Бахмутському і північному, і південному. Там щодня маємо певний рух, який обліковується сотнями метрів, якщо говорити про тижні, то кілометрами, так ще можливо не десятки кілометрів, але ми тут діємо дуже обачно, враховуючи, що у нас по суті паритет з ворогом, немає великої переваги над ним", - розповів Череватий.

Він зазначив, що українські військові поступово з найменшими втратними просувається, витісняючи ворога.

"Дуже обачно використовуючи маневр охоплення ворога, використовуючи весь спектр тактичного новаторства, щоб поступово з найменшими втратами, що нам вдається, просуватися, витісняти ворога. Здійснювати на нього вогневий контроль, і робити все, щоб покращувати своє тактичне положення і погіршувати – ворога, завдавати йому максимальні втрати, максимально зберігаючи свій особовий склад та техніку", - сказав Череватий.

Українські військові тримають ініціативу та проводять штурмові дії поступово витісняючи ворога на Бахмутському напрямку. За добу знищено 80 окупантів, 184 поранено. російські окупанти перекидають резерви на Бахмутський напрямок, намагаючись зупинити просування Сил оборони.