Як переможці минулорічного пісенного конкурсу, гурт TVORCHI виступить одразу у фіналі під 19 номером.

У Ліверпулі 7 травня відбулася урочиста церемонія відкриття міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2023. Трансляція велася на YouTube.

Учасники з 37 країн традиційно пройшлися бірюзовою доріжкою, показали свої вбрання, а також поспілкувалися з ведучими Тимуром Мірошниченком і Сем Куеком.

Група TVORCHI, яка цього року представляє Україну на пісенному конкурсі, з'явилася на публіці у чорно-червоних костюмах з написами-іменами дітей, які передчасно народилися під час повномасштабної війни на території нашої країни.

"На костюмі написані імені дітей, які народилися під час війни і могли загинути. Вони вижили, тому що ми купили інкубатори інтенсивної терапії. Ми збираємо кошти, щоб врятувати їхні життя та серця", - зазначили музиканти.

Також Тимур Мірошниченко запитав артистів, чи засмутяться вони якщо не виграють Євробачення-2023. На що вони відповіли, що найголовніше для них -це перемога України у війні з Росією. Втім, TVORCHI обіцяють добре виступити на конкурсі, аби українців запам'ятали.