Сам Мілош Бикович за походженням серб, однак останні десять років живе в Росії і має російське громадянство

Американський телеканал HBO розірвав контракт з сербським актором, який має російське громадянство, Мілошем Биковичем. Останній мав зіграти епізодичну роль російського йога та ментора в готелі Таїланду в третьому сезоні серіалу Білий лотос. Однак тепер цю роль перепишуть. Про це повідомляє Deadline.

Міністерство закордонних справ України тиждень тому розкритикувало вибір HBO. Зокрема, відомство опублікувало у мережі X відеоролик зі сценами із серіалу та кадрами з Біковичем. У ролику наголошується, що актор підтримує окупацію Криму Росією і неодноразово відвідував півострів, через що Україна внесла його до списку нев'їзних ще у 2019 році.

"Чи нормально для вас працювати з людиною, яка підтримує геноцид і порушує міжнародне право?" - написало МЗС, позначивши в твіті сторінку HBO.

Зазначимо, що 36-річний Бикович називав майбутні зйомки у серіалі "великою честю", а події останнього тижня - "цілеспрямованою кампанією" проти себе та "тривожним прецедентом".

Мілош Бикович народився 13 січня 1988 року в Белграді. Він закінчив факультет драматичного мистецтва в Белградському університеті мистецтва

Сербський актор працює у Росії понад десять років. Він знімався у багатьох російських режисерів, зокрема у Микити Михалкова (фільм Сонячний удар), на якого ЄС наклав санкції за підтримку російського вторгнення у 2022 році.

У 2021 році Биковичу дали російське громадянство. Глава Кремля Володимир Путін нагородив актора Медаллю Пушкіна у 2018 році.

Читайте також:
Роснефть продасть Китаю нафти на $80 мільярдів
Стало відомо, скільки Шевченко заробив у збірній України
Генсек УАФ: Ми не отримали відповіді від Шевченка про новий контракт
УАФ показала лист, в якому запрошувала Шевченка на переговори про новий контракт
УАФ показала лист, в якому запрошувала Шевченка на переговори про новий контракт