КИЇВ. 20 березня. УНН. Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення конфіскувати українські активи російського олігарха Аркадія Ротенберга, серед яких ТРЦ Ocean Plaza. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію ВАКС.

Повідомляється, що рішенням суду стягнуто в дохід держави активи, щодо яких відповідачі здійснювали права, тотожні до права розпорядження ними, а саме:

  • частку у розмірі 100 % статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю «Авангард-Віларті» (код ЄРДПОУ 33059433), право на яку зареєстроване в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за компаніями «Оушен Плаза Проджект (Кіпр) ЛТД» («Ocean Plaza Project (Cyprus) Limited») та «Ітодер Інвестментс Лімітед» («Ethoder Investments Limited»);
  • частку у розмірі 66,65 % статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний союз «Либідь» (код ЄДРПОУ 34693827), право на яку зареєстроване в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за Товариством з обмеженою відповідальністю «Авангард-Віларті».

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначив, що ВАКС "ухвалив рішення конфіскувати українські активи Аркадія Ротенберга, серед яких ТРЦ Ocean Plaza".

«Майно близького друга путіна перейде у власність держави й буде передане в управління Фонду держмайна. Ми попереджали, що російські олігархи заплатять за злочини проти України», - написав Арахамія у Telegram.

Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду щодо стягнення активів російських олігархів Ігоря та Аркадія Ротенбергів та їх партнерів у дохід держави.

В управління АРМА передали заарештовані корпоративні права товариств на понад 350 млн грн, серед них один із найбільших торговельно-розважальних центрів Києва – Ocean Plaza.