Прикордонник, якого було затримано правоохоронцями у Києві та який, ймовірно, став об’єктом протиправних дій з боку поліцейських, повертався до місця служби з лікування. Про це УНН повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

“Наразі відомо, що військовослужбовець повертався з лікувального закладу до розташування підрозділу в зону бойових дій і перебував в комендантську годину в районі залізничного вокзалу в очікуванні потягу. Обставини та деталі ситуації перевіряються як в прикордонному відомстві, так і в поліції для надання правової оцінки діям учасників конфлікту з обох сторін. Відмітимо, зі слів військовослужбовця, медичне освідчення на предмет алкогольного сп’яніння йому не проводили”, — повідомив Демченко.

Він додав, що для об’єктивного з’ясування усіх обставин події керівництвом прикордонного загону призначено службову перевірку, аби встановити всі деталі. Державна прикордонна служба виступає за встановлення всіх обставин.

Додамо

Прокуратура Києва повідомила, що відносно поліцейських Шевченківського райвідділу поліції Києва відкрито кримінальне провадження за фактом можливого перевищення службових повноважень під час їхнього конфлікту з прикордонником.
Перед цим у столичній поліції також повідомили про проведення службової перевірки за оприлюдненими у мережі відео. На відео, які поширились в Інтернет є моменти спілкування правоохоронців з чоловіком у цивільному, також іще з одним — у камуфляжі. Також є відео з приміщення територіального відділу поліції, на якому видно момент падіння військовослужбовця на підлогу.

У поліції стверджують, що чоловік у камуфляжі — поводився агресивно та конфліктував з поліцією.