Дефіцит електроенергії в Києві залишається суттєвим. Як повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко у своєму Facebook, лімітів, які наразі є у Києві – недостатньо, щоб перейти з екстрених відключень до стабілізаційних, передає УНН.

За його словами, Київ сьогодні мав обмеження в 952 МВт. Цих лімітів недостатньо, щоб перейти з екстрених відключень до планових, стабілізаційних.

“На завтра прогнозовані обмеження такі ж, як і сьогодні. Сказати, чи втримаємося ми у графіках завтра, поки важко. Хоча ми всі намагаємося економити і за вікном потеплішало, обсяги споживання поки не падають”, – зазначив він.

Він пояснив, що найбільш імовірно, справа у відкладеному споживанні, коли після відновлення постачання кияни починають «надолужувати», зокрема, використовувати електроенергію для задовільнення повсякденних потреб.

“Як тільки ліміти від Укренерго стануть більші і ми зможемо повернутися до графіків, то і відкладений попит почне спадати”, – додав Коваленко.

В Україні зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі, особливо у ранкові та вечірні піки. Ліміти споживання областей діють упродовж доби. У шести областях ліміти вже перевищені, застосовуються аварійні відключення.